Smażone kwiaty cukinii

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Smażone kwiaty cukinii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

olej fistaszkowy do głębokiego smażenia

6 – 8 kwiatów cukinii

jajko

2 łyżki mleka

sól i pieprz

ćwierć miarki mąki

ćwierć miarki skrobi kukurydzianej

sól morska i pieprz

 

Przygotowanie:

Rozgrzać olej do 180°C. Umyć kwiaty i dokładnie wysuszyć. Wlać jajko i mleko do płytkiego talerza i zmieszać. Posolić i popieprzyć. Przesiać mąkę i skrobię z solą i pieprzem do drugiego talerza.
zamaczać kwiaty w masie jajecznej i obtaczać w sypkich składnikach. Wrzucać do rozgrzanego tłuszczu i smażyć na złocisty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku.

powrót

Podobne przepisy

Glazurowane rzodkiewki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka w „koszulce”
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
(odc.03) wielka kanapka z sałatką nicejską
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.