Jacques Pépin

Smażone kapary


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Smażone kapary
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Na sicie osączyć słoik dużych kaparów o zawartości 90-120 gramów. Dokładnie opłukać pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć nadmiar soli. Starannie osuszyć na papierowym ręczniku. Na patelni rozgrzać do 180°C dwucentymetrową warstwę oleju rzepakowego lub szafranowego. Wrzucić kapary, podsmażać przez 2 minuty, mieszając ostrożnie łyżką cedzakową. Powinny się lekko zrumienić. Osączyć na papierowym ręczniku. Przesypać do miseczki, gdy ostygną tak, aby można je było wziąć do ręki.





© Jacques Pepin

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.