Kylie Kwong

Smażona wołowina z cebulą


Przepis z programu Kylie Kwong: Moje Chiny (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Smażona wołowina z cebulą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oleju arachidowego

500g dobrej polędwicy wołowej

pociętej w 2,5cm kostkę

1 łyżka oleju arachidowego

dodatkowo

3 ząbki czosnku

zmiażdżone

1 cebula

pokrojona w cienkie plasterki

1 łyżeczka brązowego cukru

2 łyżki jasnego sosu sojowego

1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego i soli

sok z 1 cytryny

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej olej w woku, aż zacznie dymić. Dodaj połowę wołowiny i smaż przez 2 minuty. Łyżką cedzakową wyjmij mięso i odłóż na ręcznik papierowy, żeby obciekło. Dodaj do woka dodatkową łyżkę oleju i resztę wołowiny i smaż przez 2 minuty. Włóż odłożone mięso z powrotem do woka. Dodaj też czosnek i cebulę. Smaż przez 2 minuty. Dodaj cukier i sos sojowy. Smaż przez 3 minuty, aż wołowina będzie miękka i średnio wypieczona. Podawaj od razu posypane pieprzem syczuańskim i solą, oraz miseczką świeżego soku z cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Odsmażana fasola
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Bulion z królika z chrupiącym koprem włoskim
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ślepe zięby w piwnym sosie
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Schab pieczony z cebulą i jabłkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rendang z wołowiny
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.