Bill Granger

Smażona ryba z sałatką colesław


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Smażona ryba z sałatką colesław
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filety z ryby o białym

zwartym mięsie

o wadze około 150 g każdy (po 1 na osobę)

1/2 mniejszej lub 1/4 większej białej kapusty

cytryna

kilka dymek (zielone części)

garść strączków groszku cukrowego

gałązka selera naciowego

garść natki pietruszki

oliwa

szczypta soli

szczypta cukru

 

 

Przygotowanie:


Jak najdrobniej poszatkować kapustę. Strączki groszku pokroić cieniutko wzdłuż, a łodyżki selera w słomkę. Dymkę pokroić w ukośne paski. Wymieszać warzywa, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i cukrem, skropić oliwą. Wymieszać i odstawić na kilka minut. Przed podaniem dosypać połowę posiekanej natki, wymieszać. Filety z ryby posmarować oliwą. Patelnię o grubym dnie porządnie rozgrzać, układać rybę (nie jest potrzebny dodatkowy tłuszcz—dzięki wysokiej temperaturze ryba natychmiast się ścina i nie przywiera). Smażyć przez 1-2 minuty z jednej strony, ostrożnie przewrócić i smażyć tyle samo czasu z drugiej strony. Na talerzu ułożyc sałatkę, na niej umieścić usmażoną rybę. Posypać listkami pietruszki, udekorować cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Pierogi z ciasta francuskiego z kurkami i szynką
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kartoflanka z cykorią i wędzonym boczkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tort wiśniowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Wiosenna zupa z makaronem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Śledź w oleju
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka mix sałat
Przepis z programu Dietosfera (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.