Janella  Purcell

Smażona polenta


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.21)
trudność: łatwe
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Smażona polenta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filiżanki bulionu warzywnego

łyżka soku z imbiru

pół filiżanki polenty

2 łyżeczki soli

olej z nasion winogron do głębokiego smażenia

 

 

Przygotowanie:


Bulion gotujemy z sokiem z imbiru. Powoli wsypujemy polentę ciągle mieszając. Powinna bulgotać i przypominać lawę. Dodajemy sól, zmniejszamy płomień i gotujemy mieszając przez 5 minut. Wylewamy ma

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.