Delia  Smith

Smażona konserwowa wołowina


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith odc.2
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Smażona konserwowa wołowina
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200-stu gramowa puszka siekanego mięsa

2 łyżki sosu Worcester

1 czubata łyżeczka ziarnistej musztardy

1 cebula

1 duży ziemniak.

 

 

Przygotowanie:


Na mocno rozgrzanej patelni podsmażamy na oleju posiekaną cebulę, aż się zrumieni. Następnie odsuwamy ją na bok i wrzucamy podgotowanego i pokrojonego w kostkę ziemniaka, a po sześciu minutach smażenia na dużym ogniu – dodajemy wołowinę. Mieszamy wszystko razem i podajemy ze smażonym jajkiem na wierzchu i z keczupem. Potrawę można przyrządzić w pikantniejszej wersji – z ostrej kiełbaski, czosnku i słodkiej papryki.

powrót

Podobne przepisy

Piersi z kaczki w zielonym pieprzu z cebulką dymką
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kurczę w estragonie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Balti z kurczaka
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tażin z kurczakiem, oliwkami i cytrynowym confit
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kofty z kminem i czosnkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Biximatur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.