Smalec wegański

Smalec wegański
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 opakowanie granulatu sojowego – 25 dag
  • 4 jabłka
  • 3 kostki „Planty”
  • 1 szklanka oleju
  • dolna połowa kapusty pekińskiej lub 3 cykorie
  • 5 łyżek suszonego majeranku
  • 1 łyżka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka zmielonego pieprzu czarnego
  • ½ łyżeczki asafetydy
  • 2 łyżeczki soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Granulat sojowy smażymy w dużym garnku na oleju, aż się przyrumieni. Następnie dodajemy poszatkowaną białą część kapusty pekińskiej z przyprawami, dalej smażymy, ciągle mieszając, około 7 min. Dodajemy jabłka pokrojone w kostkę i wszystko jeszcze przez chwilę dusimy, aż jabłka zmiękną. Odstawiamy na bok, dodajemy „Plantę”, mieszamy, przekładamy do słoika lub miski i czekamy, aż zastygnie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA