Lucinda Scala  Quinn

Słodko-kwaśny colesław


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Słodko-kwaśny colesław
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ małej kapusty

bez głąba

drobno poszatkowanej

¼ dużego ogórka

bez skórki i pestek

pokrojonego w kostkę

1 mała marchewka

bez skórki

starta na grubej tarce

1 mały pomidor

bez pestek

pokrojony w kostkę

¼ szklanki majonezu

¼ szklanki jogurtu naturalnego

1 łyżka miodu

1½ łyżki octu winnego

¼ łyżeczki gruboziarnistej soli

świeżo zmielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


W dużej misce wymieszać kapustę, ogórek, marchewkę i pomidora. W małej misce wymieszać majonez, jogurt, miód, ocet, sól i pieprz. Polać sałatkę sosem i dokładnie wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z zielonej papai
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka z zielonego mango z suszonymi rybkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Fasolka szparagowa z migdałami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałata liońska
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z ogórka i z liczi
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.