Słodko-kwaśna czerwona kapusta z jabłkami

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Słodko-kwaśna czerwona kapusta z jabłkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 plastry bekonu, pokrojonego w cienkie paski

2 cebule, obrane i pokrojone w piórka

1 czerwona kapusta, drobno poszatkowana

120 ml octu z cydru

2 jabłka Fuji, pozbawione gniazd nasiennych i grubo posiekane

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

W dużym rondlu podsmaż na średnim do silnego ognia bekon na chrupko. Gdy cały będzie brązowy, dorzuć cebulę. Smaż, aż lekko zbrązowieje, wymieszaj, aby zdrapać przysmażenia z dna rondla. Dodaj kapustę, ocet i jabłka. Dopraw solą i pieprzem. Zmniejsz płomień. Wymieszaj, przykryj szczelną pokrywką i duś, aż zmięknie, czyli przez około 15 minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.