Jennifer  Paterson

Śledź w zalewie


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Śledź w zalewie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki

4 śledzie, oczyszczone, pozbawione ości, głów i ogonów

1 pokrojona w plasterki cebula

2 liście laurowe

150 ml wytrawnego białego wina

150 ml dobrego octu winnego

sól i świeżo mielony pieprz



Przygotowanie

Ułóż śledzie w ognioodpornym naczyniu, na nich pokrojoną cebulę i liście laurowe oraz dopraw solą i pieprzem. Polej całość mieszaniną wina z octem winnym. Piecz pół godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C. Podawaj na zimno.

powrót

Podobne przepisy

Grawlax z łososia z buraczkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryba po marokańsku
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska, Kuchnia koszerna
Dorsz w ziołowym jogurcie na duszonych warzywach
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

#[ppoiuhy

28.12.2011 15:15


Warszawa

CYTUJ

Ble

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.