Jennifer  Paterson

Śledź w zalewie


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Śledź w zalewie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki

4 śledzie, oczyszczone, pozbawione ości, głów i ogonów

1 pokrojona w plasterki cebula

2 liście laurowe

150 ml wytrawnego białego wina

150 ml dobrego octu winnego

sól i świeżo mielony pieprz



Przygotowanie

Ułóż śledzie w ognioodpornym naczyniu, na nich pokrojoną cebulę i liście laurowe oraz dopraw solą i pieprzem. Polej całość mieszaniną wina z octem winnym. Piecz pół godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C. Podawaj na zimno.

powrót

Podobne przepisy

Pieczony okoń morski
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka ze sztokfisza z ziemniakami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

#[ppoiuhy

28.12.2011 15:15


Warszawa

CYTUJ

Ble

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.