Gosia  Molska

Śledź w oleju

Gosia Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Śledź w oleju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

wymoczone filety śledziowe
cebula
oliwa
pieprz

Przygotowanie:

Śledzie pokroić na kawałki, polać oliwą i posypać cebulą. Odstawić na dobę do lodówki.

powrót

skomentuj przepis

Ania1982

postów: 7

22.09.2014 12:41

CYTUJ

U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:) posiłkuję się też słoikami SEKO. Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyrazisty smak dzięki temu dodatkowi octu. I na obiad, i na przystawkę. Dla mnie pycha :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.