Agnieszka Kręglicka

Śledź czerwony


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Śledź czerwony
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 sprawione (bez skóry i ości, wymoczone) filety śledzia

3 cebule

70 ml oliwy i oleju (pół na pół)

6 łyżek koncentratu pomidorowego

sól

cukier

słodka i ostra papryka

pieprz

 

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Smażyć powoli, nie zrumienić. Dodać koncentrat pomidorowy i ew. odrobinę wody, żeby go rozprowadzić. Przyprawić i dusić chwilę razem. Ostudzić. Śledzie osuszyć i pokroić w kawałki. Na dnie słoika ułożyć trochę pomidorowej cebuli, na to warstwa śledzi, warstwa cebuli, warstwa śledzi. Układać, aż do wyczerpania składników. Śledzie wstawić do lodówki na dobę.

powrót

Podobne przepisy

Gurami smażony w całości
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Ogon tuńczyka w ziarnach maku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Risotto z wędzonym łupaczem
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorsz miodowy
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Ania1982

postów: 7

19.10.2014 19:53

CYTUJ

Ja jeszcze polecam w wersji z cebulą i czerwoną fasolą (jak te zawijańce po góralsku SEKO).

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.