Bill Granger

Skrzydełka z kurczaka cytrynowo-miodowe


Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Skrzydełka z kurczaka cytrynowo-miodowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

16 skrzydełek z kurczaka

czosnek (1 ząbek w wersji dla dzieci

5 dla dorosłych)

sól

¼ filiżanki miodu

½ filiżanki soku z cytryny

do dekoracji: cytryna

 

 

Przygotowanie:


Zawinąć jedną część skrzydełka pod spód drugiej, obciąć końce i ułożyć na blasze, posolić i wstawić do gorącego piekarnika. W czasie kiedy kurczak będzie się piekł, przygotować sos. Obrać i posiekać ząbek czosnku, wymieszać z miodem i sokiem z cytryny, aby miód się rozpuścił. Po 30 minutach pieczenia wyjąć skrzydełka i polać je sosem, wymieszać i wstawić do piekarnika na 20 minut. Podawać udekorowane kawałkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina hung shao
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Polędwica w sosie kawowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Gołębie smażone w głębokim tłuszczu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Panierowane żeberka jagnięce
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

ramsaysgirl

postów: 1

14.05.2013 15:35

CYTUJ

bardzo łatwy, szybki a mimo to efektowny sposób przygotowania. Co prawda zmodyfikowałam go troszkę dodając łyżeczkę przecieru dla koloru i większą garść koperku ale świeżość cytryny powala :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.