Jacek Sikora

Skórki kandyzowane


Przepis z programu Słodki drań (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Skórki kandyzowane
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

skórki z 8 pomarańczy

0,5 kg cukru

1 szklanka wody

 

Przygotowanie:


Z pomarańczy wykrój ósemki. Zagotuj wodę i obgotuj je 5 minut lub zostaw do namoczenia w zimnej wodzie na całą noc. Z połowy cukru i wody zrób syrop. Gotuj go pięć minut. Zostaw do wystudzenia. Skórki zalej ciepłym, ale nie gorącym syropem. Zostaw na 10 godzin. Zlej syrop dodaj do niego resztę cukru i zagotuj. Skórki zalej bardzo gorącym, ale nie wrzącym syropem. Trzymaj w lodówce lub używaj jak konfiturę.

powrót

Podobne przepisy

Marynowane grzyby
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Powidła śliwkowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ćwikła pana Reja
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kim chi
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia koreańska
Mielonka ze słoika
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kiszone cytryny
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.