Jacek Sikora

Skórki kandyzowane


Przepis z programu Słodki drań (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Skórki kandyzowane
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

skórki z 8 pomarańczy

0,5 kg cukru

1 szklanka wody

 

Przygotowanie:


Z pomarańczy wykrój ósemki. Zagotuj wodę i obgotuj je 5 minut lub zostaw do namoczenia w zimnej wodzie na całą noc. Z połowy cukru i wody zrób syrop. Gotuj go pięć minut. Zostaw do wystudzenia. Skórki zalej ciepłym, ale nie gorącym syropem. Zostaw na 10 godzin. Zlej syrop dodaj do niego resztę cukru i zagotuj. Skórki zalej bardzo gorącym, ale nie wrzącym syropem. Trzymaj w lodówce lub używaj jak konfiturę.

powrót

Podobne przepisy

Konfitura z żurawin
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Galaretka z białego wina z płatkami róż
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Pomarańcze w syropie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Powidła śliwkowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kandyzowana skórka pomarańczy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Chutney ze świeżych i suszonych pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.