James  Martin

Skarp* z fasolą


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka

Skarp* z fasolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z ryby skarp (po ok. 150g)

25g masła

3 łyżki oliwy z oliwek

1 czerwona cebula

2 duże ząbki czosnku

1 marchewka

1 średniej wielkości por

200g fasoli z puszki (czerwonej

„czarne oczko” lub flageolet)

450 ml bulionu z kurczaka

250g kaszanki

sól

czarny pieprz

1-2 łyżki świeżego tymianku

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Na dużej głębokiej patelni rozgrzewamy masło z 2 łyżkami oliwy i smażymy filety. Kiedy usmażą się do połowy wysokości, odwracamy delikatnie na drugą stronę, żeby się dosmażyły i przekładamy na talerz.
Cebulę siekamy, pora, marchewkę i czosnek kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy wszystko na patelnię, na której smażyły się ryby. Dodajemy opłukaną fasolę, zalewamy bulionem i gotujemy na średnim ogniu. Kaszankę kroimy w plastry i dodajemy je do fasoli z warzywami. Doprawiamy pieprzem i solą i gotujemy 5 do 6 minut. Po zdjęciu z ognia dodajemy tymianek i natkę. Mieszamy i przekładamy do dużej miski. Na wierzchu układamy filety i skrapiamy całość oliwą.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś z czosnkiem niedźwiedzim*
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Filety z dorsza w cieście piwnym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Obsmażany tuńczyk z salsą z mango
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.