Sikarni – jogurtowy deser z pistacjami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Sikarni – jogurtowy deser z pistacjami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 filiżanki jogurtu naturalnego

1 filiżanka twarożku

ćwierć filiżanki słodzika ze stewii

szczypta cynamonu

szczypta czarnego pieprzu

pół łyżeczki kardamonu

ćwierć łyżeczki gałki muszkatołowej

pół łyżeczki szafranu

1 filiżanka niesolonych, surowych pistacji

Przygotowanie:

Jogurt wymieszać z twarożkiem i przełożyć do cedzaka wyłożonego gazą. Odstawić na 12 godzin.
Szafran rozpuścić w odrobinie letniej wody. Dodać do odsączonego jogurtu razem ze słodzikiem, cynamonem, pieprzem, kardamonem, gałką muszkatołową i połową posiekanych pistacji. Wymieszać i schłodzić.
Przed podaniem posypać resztą posiekanych pistacji.

powrót

Podobne przepisy

Pudding ryżowy z kardamonem i śliwkami
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Brzoskwinie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Desery ze świeżych owoców
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bomby jabłkowe z imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus czekoladowy z figami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.