Sernik z suszonymi śliwkami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Sernik z suszonymi śliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Baza:

85 g rozdrobnionych ciastek

pół filiżanki mielonych migdałów

45 g stopionego masła

 

Masa serowa:

200 g pokrojonych suszonych śliwek

750 g kremowego serka

250 g cukru

¾ filiżanki kwaśnej śmietany

skórka z cytryny

6 jajek

Przygotowanie:

Ciastka zmiksować z migdałami i stopionym masłem. Zagnieść kruche ciasto i wykleić nim formę do sernika. Schłodzić. Rozgrzać piekarnik do 140°C. Ser, śmietanę i cukier zmiksować na gładką masę. Dodać jajka, skórkę z cytryny i posiekane śliwki. Masę przelać na schłodzony spód i piec przez 35 -45 minut. Podawać na zimno.

powrót

Podobne przepisy

Tarta z kremem migdałowym i malinami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Muffinki czekoladowo-buraczane
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Muffinki
Jabłecznik
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tort szpinakowy z wiśniami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasto marchewkowe
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tort z kruchego ciasta z kardamonem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Przyprawy korzenne (odc. 29)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.