Serniczki imbirowe na zimno

Serniczki imbirowe na zimno
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Słodki James (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 4 pełnoziarniste herbatniki
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 300 g tłustego mielonego twarogu śmietankowego
  • 4 kawałki kłącza imbiru w syropie: 2 drobno posiekane i 2 przecięte na połówki
  • plus 4 łyżki syropu ze słoika
  • 3 łyżki startej gorzkiej czekolady

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włóż herbatniki do zamykanej plastikowej torebki albo owiń w czystą ściereczkę i pokrusz je wałkiem do ciasta. Wsyp okruchy do miski i wymieszaj z miękkim masłem. Ułóż dwie metalowe foremki bez denka na talerzykach i wypełnij je mieszaniną ciastek z masłem, tworząc w ten sposób podstawy serniczków. Dokładnie wymieszaj w misce twaróg z posiekanym imbirem i czterema łyżkami syropu imbirowego. Nałóż twaróg na podstawy z ciasta i wygładź łopatką. Posyp serniczki startą czekoladą i przyozdób kawałkami imbiru. Aby uwolnić serniczki z foremek, szybko ogrzej foremki ciepłą ściereczką albo palnikiem cukierniczym i zsuń.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA