Serduszka z sera śmietankowego

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Serduszka z sera śmietankowego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miarka mascarpone lub sera śmietankowego o temp. pokojowej

pół miarki gęstej śmietany

3 łyżki cukru

skórka z cytryny (ew.)

2 białka

świeże jagody

 

 

Przygotowanie:


Przetrzeć ser przez sito, żeby był gładki. Ubić śmietanę z cukrem i wmieszać. Ubić pianę z białek i wmieszać. Nałożyć masę do wyłożonych gazą foremek w kształcie serc z perforowanym dnem. Wstawić na noc na kratce postawionej na blasze do lodówki, żeby się odsączyły. Przed podaniem wyjąć z foremek. Podawać polane słodką gęstą śmietaną z jagodami.

powrót

Podobne przepisy

Brzoskwinie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tosty francuskie, lemon curd i owoce
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding imbirowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska, Kuchnia brytyjska
Panna cotta z maślanki, z naleśnikowymi faworkami i kremowym sosem truskawkowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Crumble z borówką amerykańską
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.