Antonio  Carluccio

Serduszka z mozarelii


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Serduszka z mozarelii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

mozzarella

mąka

jajko

sól

pieprz

tarta bułka

oliwa do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Z sera mozzarella wycinamy specjalną foremką serduszka. Obtaczamy je w mące i jajku, roztrzepanym z solą i pieprzem. Na koniec obtaczamy je w tartej bułce i smażymy. Smażenie powinno trwać tylko kilka sekund, bo mozzarella bardzo szybko się topi. Panierka powinna lekko zbrązowieć.

powrót

Podobne przepisy

Brukselka
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.