James  Martin

Ser pieczony w pudełku


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ser pieczony w pudełku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 camembert (lub inny dojrzewający ser ze skórką) w drewnianym pudełku

świeży tymianek

sól

czarny pieprz

1 łyżeczka oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Odcinamy nożem skórkę camemberta z wierzchu (bardzo cienko) i wkładamy ser z powrotem do pudełka skórką do dna (żeby ser się nie rozpadł). Posypujemy listkami tymianku, doprawiamy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą. Przekładamy na blachę i pieczemy 5 minut w nagrzanym do 180-190°C piekarniku.

powrót

Podobne przepisy

Rożki z serem i szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kołacz z bundzem i grillowanymi warzywami
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Falafel z fasoli z sałatką
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bliny z kawiorem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Tartiflette
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.