James  Martin

Ser pieczony w pudełku


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ser pieczony w pudełku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 camembert (lub inny dojrzewający ser ze skórką) w drewnianym pudełku

świeży tymianek

sól

czarny pieprz

1 łyżeczka oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Odcinamy nożem skórkę camemberta z wierzchu (bardzo cienko) i wkładamy ser z powrotem do pudełka skórką do dna (żeby ser się nie rozpadł). Posypujemy listkami tymianku, doprawiamy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą. Przekładamy na blachę i pieczemy 5 minut w nagrzanym do 180-190°C piekarniku.

powrót

Podobne przepisy

Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Truskawki z pieprzem i redukcją balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Karczochy w sosie holenderskim
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki pod oscypkiem z żurawiną
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczone frytki
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Galaretki w polskich smakach
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.