Ser panir ze szpinakiem

Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Ser panir ze szpinakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ser panir

świeży szpinak

kmin rzymski

czosnek

chilli

mielona kolendra

ghee (klarowane masło)

śmietana

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć nasiona kminu. Kiedy zaczną pękać, dodać posiekany czosnek. Gdy czosnek nabierze koloru, dodać chilli i mieloną kolendrę. Smażyć, cały czas mieszając, aż powstanie pasta. Włożyć pokrojony w kostkę ser. Dodać liście świeżego szpinaku zmiksowane w blenderze. Posolić i dodać ghee. Dokładnie wszystko wymieszać i wlać gęstą śmietanę. Ogień musi być bardzo mały, bo inaczej śmietana się zwarzy.

powrót

Podobne przepisy

Jajka w koszulkach ze szparagami
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Orzechy włoskie smażone na głębokim tłuszczu z ziarnem sezamowym
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Polenta z kaszy manny
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Smażone kwiaty cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gratin z boćwiną
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.