Tomasz Jakubiak

Ser feta zapiekany z kiszonymi pomidorami


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Ser feta zapiekany z kiszonymi pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 łyżki masła

5 kiszonych pomidorów

2 jajka

200 g sera feta

2 szczypty sumaku

Przygotowanie:

Na patelnię wrzuć masło i rozpuść. Następnie dodaj pokrojone kiszone pomidory i wbij jaja. Gdy białko lekko się zetnie, wierzch posyp fetą i dopraw sumakiem.
Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 5 minut. Zapiekankę po wyjęciu z piekarnika posyp rukwią wodną.

powrót

Podobne przepisy

Warzywna zupa z Genui
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Puree ziemniaczane z pieca
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z cytrusową nutą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.