Bill Granger

Semifreddo pistacjowo-malinowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Semifreddo pistacjowo-malinowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 jajek

1/3 filiżanki miodu

filiżanka bitej śmietany

kilka łyżek wody różanej

maliny

pistacje (nie solone!)

 

 

Przygotowanie:


Oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z miodem na gęstą, kremową masę. Dodać bitą śmietanę i wodę różaną, delikatnie wymieszać. Przełożyć do płaskiej formy wysłanej folią do żywności. Wstawić do zamrażarki na dwie godziny. Po tym czasie wyjąć, na wierzchu położyć maliny i posypać posiekanymi pistacjami. Delikatnie wymieszać. Przykryć folią, wstawić do zamrażarki na kolejne 3 godziny lub na całą noc. Przełożyć do lodówki na 20 minut przed podaniem. Wyjąć z formy, zdjąć folię. Podawać pokrojone w grube plastry z dodatkiem świeżych owoców.

powrót

Podobne przepisy

Pain perdu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding czekoladowo - pomarańczowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Zimny mus kawa z mlekiem w filiżance
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Koktajl z owoców leśnych
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tort Pawłowej
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Krówki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.