Bill Granger

Semifreddo pistacjowo-malinowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Semifreddo pistacjowo-malinowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 jajek

1/3 filiżanki miodu

filiżanka bitej śmietany

kilka łyżek wody różanej

maliny

pistacje (nie solone!)

 

 

Przygotowanie:


Oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z miodem na gęstą, kremową masę. Dodać bitą śmietanę i wodę różaną, delikatnie wymieszać. Przełożyć do płaskiej formy wysłanej folią do żywności. Wstawić do zamrażarki na dwie godziny. Po tym czasie wyjąć, na wierzchu położyć maliny i posypać posiekanymi pistacjami. Delikatnie wymieszać. Przykryć folią, wstawić do zamrażarki na kolejne 3 godziny lub na całą noc. Przełożyć do lodówki na 20 minut przed podaniem. Wyjąć z formy, zdjąć folię. Podawać pokrojone w grube plastry z dodatkiem świeżych owoców.

powrót

Podobne przepisy

Desery ze świeżych owoców
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.11)grejpfruty w galaretce
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Deser z mango i truskawek
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mus fiołkowy w tulipanie czekoladowym
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.