Claire Robinson

Seler naciowy z kremem z białej fasoli


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Seler naciowy z kremem z białej fasoli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

2 łyżki oliwy aromatyzowanej bazylią

cebula

ząbek czosnku

puszka białej fasoli

seler naciowy

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie:

Oliwę rozgrzewamy na patelni. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na oliwie. Dodajemy ząbek posiekanego czosnku. Składniki przyprawiamy solą i pieprzem. I czekamy aż się zeszklą. Dodajemy odcedzoną z zalewy fasolę. Mieszamy i podlewamy odrobiną owej zalewy. Smażymy chwilę, następnie przekładamy całość do robota i miksujemy. Otrzymany w ten sposób dip przekładamy do naczynia (miseczki lub pojemniczka) i schładzamy w lodówce. Seler myjemy, łodygi kroimy na dziesięciocentymetrowe kawałki. Możemy je jeszcze przekroić wzdłuż - co ułatwi konsumpcję. Podajemy ze schłodzonym dipem.







powrót

Podobne przepisy

Rolada szpinakowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tosty z chałki w jajku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Smażony ser halloumi z sosem winegret z limetką i kaparami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.