Gary  Rhodes

Seler naciowy z jabłkami i orzechami włoskimi


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Seler naciowy z jabłkami i orzechami włoskimi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

8 łodyg selera naciowego

8-10 orzechów włoskich

2 koksy

olej arachidowy albo z orzechów włoskich (do smażenia)

kawałek masła

sól i pieprz

1 łyżka stołowa posiekanej natki

 

 

Przygotowanie:


Umyj starannie łodygi selera naciowego. Usuń zdrewniałe włókna. Pokrój w ukośne kawałki o długości 5 cm. Wrzuć na 2-3 minuty do osolonego wrzątku. Odsącz i odłóż. Zblanszuj orzechy włoskie, zeskrob skórkę. Posiekaj. Obierz koksy, pokrój w ósemki. Rozgrzej na patelni olej. Dorzuć kawałki jabłek. Smaż przez kilka minut, przewracając, żeby równo nabrały koloru. Dorzuć kawałek masła, a później zblanszowanego selera. Dopraw solą i pieprzem. Dosyp orzechy i łyżkę posiekanej natki. Wymieszaj na patelni wszystkie składniki.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z podgrzybkami z kaszy pęczak
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Spaghetti z sosem z suszonych pomidorów
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Buraki marynowane po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Rozgrzewający krem z marchewki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Rozgrzewająca kasza gryczana
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.