Maryla Musidłowska

Schab z octem balsamicznym


Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 9222

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

 

1 kotlet na osobę

2 liście szałwii

sól

1 łyżeczka oliwy pieprzowej

1 łyżeczka oliwy z oliwek

2 łyżki octu balsamicznego

 

 

Przygotowanie:


Natnij nożyczkami tłuszcz i błony otaczające mięso w 2 centymetrowych odstępach, żeby się nie wywijało. Wysmaruj kotlety oliwą pieprzową. Przyklej po listku szałwii do kotleta. Wysmaruj patelnię grillową oliwą z oliwek. Rozgrzej ją. Mięso posól tuż przed smażeniem. Ułóż kotlety na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony, raz obracając. Gotowe zdejmij na gorący talerz. Na patelnię wlej 2 łyżki octu balsamicznego, wymieszaj z wytopionym tłuszczem. Utworzonym sosem polej kotlety.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.