Sashimi Pedra

Przepis z programu Wolny tydzień Chucka (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska, Kuchnia meksykańska

Sashimi Pedra
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

500g świeżego tuńczyka dobrej jakości, pokrojonego na cienkie plasterki

1 czerwona cebula

sok z 3 limonek

1 awokado, pokrojone na plastry

1 papryczka jalapeno, cienko pokrojona

2 łyżki sosu sojowego dobrej jakości

krakersy



Przygotowanie:

Na talerzu układamy plastry tuńczyka. Dekorujemy czerwoną cebulą. Skrapiamy sokiem z limonki, kładziemy na wierzchu awokado i jalapeno. Skrapiamy sosem sojowym. Podajemy z kakersami.

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyki z tuńczyka
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.