Sarnia wątróbka z wędzonym boczkiem i ziemniaczanym purée

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Sarnia wątróbka z wędzonym boczkiem i ziemniaczanym purée
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1-2 wątróbki sarnie lub cielęce

mąka wymieszana z solą i pieprzem

masło

4 plastry wędzonego boczku

 

 

Przygotowanie:


Oczyść wątróbkę z błon i pokrój w plastry. Każdy z nich obtocz w mące i krótko smaż na patelni, żeby nie zrobiła się zbyt twarda. Podawaj z podsmażonym wędzonym boczkiem, ziemniaczanym purée i sosem cebulowym.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kokosowe curry ze sri lanki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia lankijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.