Agnieszka Kręglicka

Sardynki z szarmulą


Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Sardynki z szarmulą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

świeże sardynki

mąka

sól, pieprz

szarmula (patrz oddzielny przepis)

oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Sardynkom odciąć łby, i rozciąć wzdłuż brzucha. Rozłożyć płasko i usunąć kręgosłup. Dwie sardynki smarować grubo szarmulą po stronie brzucha i sklejać brzuchami. Rybki posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka ze sztokfisza z ziemniakami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażona ryba z sałatką colesław
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.