Sardynki saor

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Sardynki saor
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 całych sardynek

szklanka octu z białego wina

garść orzechów pinii

garść rodzynek

50 g cukru

pół cebuli

pokrojonej w piórka

świeża natka pietruszki

mąka

oliwa z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Sardynkom odciąć głowy. Ryby wypatroszyć, oczyścić z łusek i odfiletować. Ocet przelać na głęboką patelnię. Dorzucić orzechy pinii, rodzynki, cukier i cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować przez chwilę. Na koniec do marynaty dodać natkę pietruszki. Ryby obtoczyć w mące i podsmażać na patelni z rozgrzaną oliwą, aż nabiorą złocistego koloru. Przełożyć na talerz i polać marynatą. .

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.