Sardynki nadziewane z kuskusem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Sardynki nadziewane z kuskusem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

8 całych, oczyszczonych sardynek



Farsz:

1 łyżka namoczonych w ciepłej wodzie jagód goji

1 łyżka posiekanych orzechów laskowych

sok i skórka z jednej cytryny

pół filiżanki posiekanej natki pietruszki

1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego

1 łyżeczka mielonego cynamonu

2 łyżki syropu z granatów

1 łyżeczka soli morskiej

2 łyżki oliwy

1 filiżanka ugotowanego kuskusu albo komosy ryżowej



Do dekoracji:

natka pietruszki

cząstki cytryny



Przygotowanie:

Jagody odsączyć i połączyć z pozostałymi składnikami farszu. Nadziać sardynki i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec około 15 minut w temperaturze 180°C.

Podawać z cząstkami cytryny i pietruszką.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gurami smażony w całości
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Pstrąg na zimno z fenkułem w sosie z białego wina i pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Burgery rybne z sałatą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
Pstrąg z pieca
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.