Sardele z makaronem

Sardele z makaronem
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Minimalista (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować wodę w dużym garnku, posolić. Wlać na patelnię oliwę, rozgrzać na średnim ogniu. Po minucie wrzucić na patelnię czosnek i papryczki chilli (niekoniecznie). Kiedy czosnek lekko się zarumieni, dodać sardele. Smażyć przez minutę, od czasu do czasu mieszając. Kiedy sardele zaczną się kruszyć, dodać pomidorki. Zmniejszyć ogień, gotować, aż powstanie sos, ok. 5 minut. Spróbować i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Odcedzić, zostawiając trochę wody z gotowania do rozrzedzenia sosu, jeśli będzie to konieczne. Podawać makaron z sosem, posypać natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA