Sandwicze z wędzonym węgorzem

Przepis z programu Ideał (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

Sandwicze z wędzonym węgorzem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

4 łyżki crème fraîche

1 łyżeczka świeżo startego chrzanu lub więcej, do smaku

sok z ½ cytryny, do smaku

4 kromki chleba z kminkiem albo razowego chleba z nasionami

200 g wędzonego węgorza

½ jabłka (np. reneta) bez gniazda nasiennego, w plasterkach

½ fenkułu w plasterkach, z zachowanymi listkami

herbata lapsang souchong, do podania



Przygotowanie:

1. W dużej misce przemieszaj crème fraîche, utarty chrzan, małą szczyptę soli, świeżo mielony czarny pieprz i dopraw do smaku sokiem z cytryny.



2. Lekko opiecz lub ugrilluj chleb.



3. Połowę kromek posmaruj sosem śmietanowo-chrzanowym, rozłóż na nich wędzonego węgorza, plasterki jabłek i fenkuła. Przykryj kanapki pozostałymi kromkami chleba i pokrój na wąskie paluszki.



4. Przybierz każdy sandwicz kawałkiem natki fenkułu i podaj z filiżanką herbaty lapsang souchong.





powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.