Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 jajka

łyżka mąki

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Do miseczki wkładamy żółtka, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i dobrze ubijamy mikserem elektrycznym. Dodajemy przesianą mąkę, stopniowo, ubite na pianę białka ze szczyptą soli. Przekładamy ciasto do niskiej prostokątnej foremki wyścielonej papierem do pieczenia, posmarowanym masłem, rozprowadzamy równą warstwą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180º Celsjusza około 20 minut. Wyjmujemy ciasto z piekarnika, wyciągamy foremki, przewracając na drugą stronę i układając na papierze do pieczenia, odstawiamy na 2-3 minuty. W tym czasie miksujemy mozzarellę, przekładamy do miseczki i dodajemy posiekane oliwki, szczyptę soli i pieprzu. Wycinamy z ciasta 3 prostokąty takiej samej wielkości, smarujemy jeden prostokąt częścią kremu serowego z oliwkami, przykrywamy prostokątem ciasta i ponownie smarujemy pozostałym kremem, przykrywamy ostatnim prostokątem ciasta. Ostrym nożem wycinamy wiele prostokątów – sandwiczy.

powrót

Podobne przepisy

Cienkie placuszki z jabłkiem i calvadosem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smażony ser halloumi z sosem winegret z limetką i kaparami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Omlet japoński
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.