Anna Olson

Sandwicze z grillowanym schabem i surówką z czerwonej kapusty


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Sandwicze z grillowanym schabem i surówką z czerwonej kapusty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1,4 kg schabu środkowego w całości

solonego

obtoczonego w mące kukurydzianej i sezonowanego (tzw. peameal) – to tradycyjny kanadyjski sposób marynowania mięsa. Można użyć schabu natartego solą i pieprzem.

1 szklanka salsy pomidorowej

2/3 szklanki brązowego cukru

½ octu winnego

6 kajzerek

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej grill do średniej temperatury i połóż schab na ruszcie. Piecz pod pokrywą, aż mięso będzie miało 160 stopni C, przez ok. 75 min. W tym czasie zmieszaj w blenderze salsę z cukrem i octem winnym, a potem podgrzewaj na małym ogniu w rondelku, aż zgęstnieje. Przez ostatnie 15 min, pieczenia, regularnie i często smaruj schab sosem. Podawaj w cienkich plasterkach, w przekrojonych kajzerkach, polany odrobiną sosu z salsy, z pikantną sałatką z czerwonej kapusty.

powrót

Podobne przepisy

Kanapki tostowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Figi nadziewane pistacjami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Paszteciki ze szpinakiem i fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.