Sandwicze z bagietki

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sandwicze z bagietki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0






Bagietka z pasztetem:

2 łyżki masła

łyżka musztardy diżońskiej

3 grube plastry wiejskiego pasztetu lub mielonki

3 listki sałaty

połowa świeżej bagietki





Przygotowanie:

Przekroić połowę bagietki wzdłuż. Posmarować obie połówki masłem. Dolną część nasmarować musztardą. Ułożyć plastry pasztetu, a na nich sałatę. Nakryć górną częścią.



Bagietka z brie:

2 – 3 łyżki masła

4 – 6 grubych plastrów brie lub camemberta

połowa świeżej bagietki





Przygotowanie:

Przekroić połowę bagietki wzdłuż. Posmarować obie połówki masłem. Dolną część nasmarować musztardą. Ułożyć plastry sera. Nakryć górną częścią.



Laura Calder



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki



powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.