Salsa z mango

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Salsa z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

2 mango, pokrojone w 1 cm kostkę

2 dymki, pokrojone w cienkie paski

2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli

1 tajskie chili, drobno posiekane

3 łyżki grubo posiekanej kolendry

2 łyżki czerwonej papryki posiekanej w 0,5 cm kostkę

sok z 2 limonek

sól i pieprz do smaku





Przygotowanie

W misce wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodź w lodówce przez co najmniej 20 minut. Możesz też przygotować ją dzień wcześniej.

powrót

Podobne przepisy

Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasta jajeczna
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Hummus
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.