Salsa z mango

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Salsa z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

2 mango, pokrojone w 1 cm kostkę

2 dymki, pokrojone w cienkie paski

2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli

1 tajskie chili, drobno posiekane

3 łyżki grubo posiekanej kolendry

2 łyżki czerwonej papryki posiekanej w 0,5 cm kostkę

sok z 2 limonek

sól i pieprz do smaku





Przygotowanie

W misce wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodź w lodówce przez co najmniej 20 minut. Możesz też przygotować ją dzień wcześniej.

powrót

Podobne przepisy

Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Liptauer
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chutney z dyni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.