Salsa truskawkowa

Przepis z programu Domowy kucharz 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Salsa truskawkowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

12 truskawek odszypułkowanych i pokrojonych w ćwiartki

sok i skórka z 1 limonki

1 łyżka miodu lub cukru

2 łyżki posiekanych liści kolendry

2 łyżki posiekanych liści mięty

25g wiórków kokosowych

nieco ostrego sosu

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw do smaku ostrym sosem, dodając więcej, jeśli wolisz. Chodzi o to, aby ostrość była wyczuwalna, ale nie dominowała, tylko zrównoważyła słodkie i kwaśne składniki salsy. Podawaj na lodach waniliowych.

powrót

Podobne przepisy

Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska
Sos barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Pasta z kaczki
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.