Salsa karaibska

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Salsa karaibska
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 ananas, obrany i pokrojony w plastry o grubości 2,5 cm

1 duża, czerwona cebula, obrana i pokrojona w grube plastry

oliwa

sól i pieprz

1 drobno posiekana papryczka jalapeño

1 posiekany pęczek kolendry

sok i skórka z 2 limonek

Przygotowanie:

Maksymalnie rozgrzej grill. Posmaruj cienką warstwą oliwy plastry ananasa i cebuli. Dopraw solą i pieprzem. Grilluj, aż będą miękkie, soczyste i pojawią się wyraźnie ślady grilla. Pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Dodaj pozostałe składniki, dopraw solą i pieprzem. Starannie wymieszaj.

powrót

Podobne przepisy

Łososiowy dip z łamanym chlebem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Kanapki Trześniewskiego
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sosy do gotowanych ziemniaków
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.