Ainsley Harriot

Salsa barbecue


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Salsa barbecue
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

czerwona papryka

posiekana czerwona cebula

dwie posiekane papryczki chili

drobniutko pokrojona skórka z cytryny

sok z cytryny

awokado

kilka kolb kukurydzy

 

 

Przygotowanie:


Na porządnie rozgrzanym grillu ułożyć paprykę. Obracając, opiekać około 10 minut. Kolby kukurydzy opiekać około 15 minut. Kiedy skórka z papryki zacznie odchodzić, włożyć paprykę do woreczka foliowego, zamknąć woreczek, aby się zaparzyła. Po kilku minutach ściągnąć skórkę i pokroić paprykę na małe kawałki, przełożyć do miski. Dodać posiekaną cebulę i chili oraz skórkę z cytryny. Z kolb kukurydzy skroić ziarna, dodać do miski, wcisnąć sok z cytryny. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, zdjąć skórkę. Drobno pokrojone awokado włożyć do miski. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Chutney z dyni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia indyjska
Pasta jajeczna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.