Marieta  Marecka

Sałatka ziemniaczana


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki

odsłon: 15880

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4-5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach

2 ząbki czosnku

2 łyżki majonezu

1-2 łyżki jogurtu naturalnego

2-3 ogórki kiszone

3 jaja na twardo

3-4 łyżki kukurydzy

2 łyżki koperku

sól

pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w mundurkach i jeszcze ciepłe obieramy ze skórki. Odstawiamy do przestygnięcia.
Jaja gotujemy na twardo i obieramy.
Jaja, ziemniaki, ogórki kiszone kroimy na podobnej wielkości kostkę lub plasterki. Wrzucamy do miski, dodajemy kukurydzę, poszatkowany koperek i doprawiamy całość solą i pieprzem.
W osobnej miseczce łączymy dokładnie majonez z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mieszamy warzywa z sosem i odstawiamy do lodówki przykryte folią spożywczą na min. 1 godzinę.
Podajemy schłodzoną sałatkę do mięs z girlla.

powrót

Podobne przepisy

Pomarańczowo-waniliowa babka drożdżowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wietnamska sałatka z makaronem ryżowym, orzechami i kurczakiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 44)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka z czerwonej cykorii i tortellini w sosie gorgonzola
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka nicejska z łososiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.