Lucinda Scala  Quinn

Sałatka ziemniaczana


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka ziemniaczana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

8 ziemniaków średniej wielkości

ze skórką

1¼ szklanki majonezu

1 łyżka musztardy Dijon

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżka posiekanego koperku

gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz

1½ szklanki drobno posiekanej słodkiej cebuli

3 łodygi selera naciowego

cienko pokrojone

3 małe dymki

ze szczypiorem

cienko pokrojone

6 jajek ugotowanych na twardo i posiekanych

 

 

Przygotowanie:


Ugotować ziemniaki do miękkości w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić i odstawić, aby wystygły, a następnie obrać i pokroić w dużą kostkę. Wymieszać w misce majonez, musztardę, sok z cytryny i koperek; doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ziemniaki, cebulę, selera, dymkę i jajka. Dokładnie wymieszać, przykryć i schłodzić przed podaniem w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z makaronu na ciepło
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kiszona kapusta
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka różowa
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka kuskus z pieczonymi warzywami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.