Gary  Mehigan

Sałatka ze smażonych piersi kurczaka, koziego twarożku i liści sałaty z cytrynowym winegretem


Przepis z programu Męski weekend dzień matki
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka ze smażonych piersi kurczaka, koziego twarożku i liści sałaty z cytrynowym winegretem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 piersi kurczaka

9 cienkich plasterków pancetty

1 cytryna pokrojona w ćwiartki

2 gałązki świeżego tymianku

2 posiekane ząbki czosnku

sól w płatkach

30 ml oliwy (do smażenia)

świeży groszek (wedle uznania)

200 g koziego twarożku

opakowanie mieszanki sałat

opakowanie młodych ziół

nieco czarnego pieprzu

1 łyżka stołowa musztardy dijon

1 łyżka stołowa płynnego miodu

sok i skórka starta z 1 cytryny

120 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

 

 

Przygotowanie:


Każdą pierś kurczaka owinąć w trzy plastry bekonu. Doprawić solą i pieprzem. Na patelnię wlać oliwę i rozgrzać. Ułożyć mięso skórą do dołu i smażyć przez 6 minut. Przełożyć i smażyć przez kolejne 6 minut, podlewając tłuszczem. Gdy mięso niemal dojdzie, dorzuć czosnek i tymianek. Po usmażeniu wystudzić i pokroić w plastry.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z groszku, fety i mięty
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Sałatka z kwiatami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Sałatka z jajkiem i bekonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.