Ainsley Harriot

Sałatka ze słodkich ziemniaków i pomidorów


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sałatka ze słodkich ziemniaków i pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

słodkie ziemniaki

6 ząbków czosnku

oliwa

łyżeczka kminu rzymskiego

pieprz

kilka gałązek pomidorków koktajlowych

ser pleśniowy

czerwony ocet winny

świeża bazylia

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaki w łupinach pokroić spore kawałki i ułożyć na blasze. Dodać lekko zmiażdżone obrane ząbki czosnku. Blachę ustawić na palniku kuchenki. Posypać kminem, na wierzchu położyć kilka grubo posiekanych listków bazylii, skropić obficie oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury około 100 stopni, zapiekać 20 - 25 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia dołożyć kilka pomidorków koktajlowych. Po wyjęciu z piekarnika przełożyć na talerz i pokruszyć na wierzch ser pleśniowy. Skropić octem winnym i oliwą, posypać listkami świeżej bazylii.

powrót

Podobne przepisy

Mizeria
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka z czarnych alg
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia japońska, Kuchnia koszerna
Letnia sałatka
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z orzechami włoskimi i winegretem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jaja a la flamenco
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.