Sałatka z ziemniaków, czerwonej cebuli, miksu kiełków i jajek zielononóżek

Sałatka z ziemniaków, czerwonej cebuli, miksu kiełków
Oceń przepis:
49 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

  • 3 średniej wielkości ugotowane ziemniaki sałatkowe
  • 1 czerwona cebula posiekana w piórka
  • półtorej garści kiełków miks: rzodkiewka, słonecznik, brokuł, burak (ewentualnie lucerna)
  • 4 jajka od kury zielononóżki
  • 2 kiszone ogórki
  • opcjonalnie fasola biała z puszki
  • kilka plastrów wędzonego łososia

Sos:

  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • oliwa
  • łyżeczka kaparów
  • garść pomidorków koktajlowych
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sok z cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozpocznij od sosu, aby się dobrze przegryzł. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj lekko miażdżąc przy mieszaniu kapary. Ziemniaki i jajka pokrój na 8 ćwiartek i wymieszaj z pokrojonymi w talarki ogórkami oraz resztą składników. Sałatkę obficie popieprz i lekko posól, polewaj powstałym wcześniej sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA