Sałatka z wołowiną w pieprzu i tymianku

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny

Sałatka z wołowiną w pieprzu i tymianku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g polędwicy wołowej

bekon pokrojony w grubą kostkę

 

Sałatka:

2 posiekane dymki

pół posiekanej czerwonej cebuli

mieszanka sałat

drobno poszatkowana rzodkiewka

1 filiżanka pokrojonych zielonych oliwek

1 zgrillowana czerwona papryka bez skóry

1 posiekany pęczek szczypiorku

1 posiekany pęczek natki pietruszki

 

Dressing:

2 łyżki musztardy dijońskiej

2 łyżki musztardy ziarnistej

ćwierć filiżanki octu estragonowego

pół filiżanki oliwy

1 łyżeczka tymianku

sól i pieprz

 

Panierka:

1 łyżka rozgniecionego, marynowanego pieprzu

1 łyżka oliwy

1 drobno posiekany pęczek tymianku

sól i pieprz

Przygotowanie:

Składniki panierki dokładnie wymieszać. Obtoczyć w nich polędwicę i bekon. Tak przygotowane mięso zgrillować.
Wymieszać składniki dressingu.
Polędwicę i bekon pokroić na małe kawałki. Wymieszać ze składnikami sałatki i polać dressingiem. Wymieszać i od razu podawać.

powrót

Podobne przepisy

Wołowina w teksańskiej marynacie
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Zrazy wołowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.