Janella  Purcell

Sałatka z wędzonym pstrągiem, ziemniakami, awokado i fenkułem


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb

Sałatka z wędzonym pstrągiem, ziemniakami, awokado i fenkułem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 duże pokrojone na kawałki ziemniaki odmiany ipfler

2 łyżki oliwy

sól i pieprz

poszatkowany fenkuł

2 garście mieszanki sałat

½ filiżanki szczypioru

łyżka soku z cytryny

pokrojone awokado

2 filiżanki wędzonego pstrąga

 

 

Przygotowanie:


Ugotować ziemniaki. Osuszyć je i rozgnieść nożem. Ułożyć na blasze do pieczenia. Przyprawić oliwą, solą i pieprzem. Wymieszać. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec przez 20 minut, aż będą rumiane. Do miski wrzucić fenkuł, sałatę i szczypior. Dodać sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Połączyć składniki sosu majonezowego. Ziemniaki podzielić na cztery porcje. Na każdą nałożyć łyżkę majonezu. Dodać awokado i sałatkę. Skropić sosem. Dołożyć fenkuł. Na wierzchu położyć wędzonego pstrąga i sos majonezowy. Skropić sokiem z cytryny.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.