Sałatka z wędzonym pstrągiem, batatami i orzechami makadamia

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki

Sałatka z wędzonym pstrągiem, batatami i orzechami makadamia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

Sałatka:

1 wędzony pstrąg

2 filiżanki pokrojonych w kostkę słodkich ziemniaków

1 łyżka oliwy

sól i pieprz

1 filiżanka prażonych makadamii

1 garść młodego szpinaku

1 filiżanka liści mięty

2 posiekane dymki



Dressing:

1 łyżka miodu

ćwierć filiżanki świeżego soku pomarańczowego

1 łyżka oliwy

pół łyżki jasnego octu balsamicznego

1 łyżeczka musztardy ziarnistej albo dijońskiej

pół łyżeczki soli

pół łyżeczki pieprzu



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C.

Ziemniaki skropić oliwą i przyprawić. Piec przez 20 minut, a następnie ostudzić.

Połączyć ze sobą składniki dressingu.

Oddzielić mięso pstrąga od ości. Resztki zachować i wykorzystać podczas gotowania bulionu. Kawałki ryby wymieszać z upieczonymi ziemniakami i dressingiem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z pieczonej marchewki z ziarnami i pęczakiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka z wędzoną rybą, sezamem i mango
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.