Agnieszka Kręglicka

Sałatka z wędzonego pstrąga


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb

Sałatka z wędzonego pstrąga
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1-2 filety wędzonego pstrąga

1 cukinia

1 mały świeży ogórek

1 gałązka selera naciowego

1/2 czerwonej cebuli

1 szklanka greckiego jogurtu

2 łyżki oliwy extra vergine

1 limonka lub cytryna

wasabi lub musztarda Dijon

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Jogurt doprawić wasabi i sokiem z limonki oraz solą. Ogórek, seler i cukinię pokroić wzdłuż obieraczką do warzyw. Potrzebujemy części warzyw bez gniazd nasiennych. Kilka najdłuższych plastrów cukinii zachować, resztę pokroić w kostkę. Ogórek, seler i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać warzywa z oliwą, sokiem z limonki, solą i pieprzem. Filety z pstrąga oczyścić dokładnie z ości. Metalową obręcz wyłożyć na wewnętrznej ściance plastrem lub dwoma cukinii. Na dnie położyć filet z pstrąga podzielony na kawałeczki, posmarować sosem jogurtowym, na to warstwa sałatki, na to sos jogurtowy, ponownie ryba i na wierzch sałatka z warzyw i chmurka jogurtu. Zdjąć obręcz, posypać skórką z limonki i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Biała zupa rybna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z kukurydzy z wędzoną rybą i porem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Faszerowane sardele po rybacku z puree z cukinii
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorada z karczochami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Roladka ze świeżych warzyw
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.